Øen er farverig -
Dagens lys går helt i blåt; himlen og havet.

Øen selv rummer alle grønne farver.
Nattens mørke, brydes kun af rødt, hvidt og grønt 
fra Fyret, øens vartegn.

I det hvide lys, synes flokken tydeligt med brune, 
blå, grå, sorte og hvide nuancer.  

   

Introduktion.  

Flokken på Sheep-Isle er norsk spelsau; en direkte slægtning til den gamle norske fårerace. Den var med for 1000 år siden på de norske vikingers togter og bosættelser i Grønland, Island, på Færøerne, Orkney og Shetlandsøerne. Den var hårdfør, og gav bosætterne kød, mælk, uld og skind; endog sejlet der førte deres skibe frem over havet var lavet af uld ! Endnu 1000 år senere består ulden af en lang strid dækuld for at beskytte i regn og blæst, og en blød underuld for at beskytte mod kulde. Norske kysten er stadig spelsauens hjemland, På enkelte øer, længst ude i skærgården, lever dens fædrene ophav stadig vildt.  
Spelsauens liv er tæt tilknyttet havet. Ved vintertid ses flokken ofte ”græsse” nyopskyllet tang, og drikke havvand. Om sommeren holder de siesta i strandkanten for at undgå insekter.  

Målsætning.
Beskrivelse af en nicheproduktion hvor en nordisk fårerace tilpasses det omgivende miljø. Den norske spælsau vil spille hovedrollen, men nærtbeslægtede andre nordiske racer vil blive omtalt, især hvor de holdes i  ekstensiv drift.
Siden vil blive forsynet med et rigt udvalg af links, især til en lang række interessante norske hjemmesider.